0 items

|

€ 0,00

| Afrekenen
  • Gratis verzending Nederland
    Binnen 48h in huis*
  • Klantvriendelijk!
    Niet goed = geld terug
  • Eerlijk, duurzaam en mooi
    In de sfeer van de Mediterranee

De kwaliteit van een linnen dekbedovertrek?

Linnen-dekbedovertrek-Gestreept-Blog

De keuze voor een dekbedovertrek van linnen stof, daar begint het eigenlijk al mee. Want linnen is van alle natuurlijke weefsels het sterkst en dus heb je lekker lang plezier van je linnen dekbedovertrek.

Wat verder meespeelt, is het gewicht van de stof. Dit wordt aangegeven met aantal gram/m2. Een lichter gewicht staat voor een dunnere kwaliteit linnen stof. Maar je kunt juist ook voor een dunne kwaliteit linnen kiezen, omdat je het fijner vindt slapen onder een lichtere stof. Overigens gaat een linnen dekbedovertrek die per m2 minder weegt ook jaren mee!

Het productieproces van Europees vlas (grondstof voor linnen) wordt streng gecontroleerd binnen de EU. Hierdoor weet je dat linnen stof afkomstig uit Europa gemaakt wordt op basis van duurzame keuzes. En dat weegt mee bij de keuze voor kwaliteit!

Naast het vervaardigen van vlas tot linnen is ook het verven van de stof een belangrijk aspect. Ook hieraan worden binnen de EU eisen gesteld. Sommige leveranciers kiezen ervoor om alleen natuurlijk verfstoffen gebruiken, anderen houden zich aan de Europese eisen die hiervoor gesteld zijn.

Samenvattend is het bij de keuze voor kwaliteit van linnen producten met name van belang waar het linnen (vlas) vandaan komt en de controle van alle aspecten bij het productieproces .

Bij de collectie van Artisane proberen we te allen tijde de kwaliteit zo goed mogelijk na te gaan.

Geef een reactie