0 items

|

€ 0,00

| Afrekenen
  • Gratis verzending Nederland
    Binnen 48h in huis*
  • Klantvriendelijk!
    Niet goed = geld terug
  • Eerlijk, duurzaam en mooi
    In de sfeer van de Mediterranee

Een linnen dekbedovertrek: mooi, duurzaam en anti allergisch

Linnen-dekbedovertrek-Blog

Slapen onder een linnen dekbedovertrek is goed voor je lichaam en geest. Linnen stof  is een eindproduct van vlas dat vaak langs de kustlijn wordt verbouwd. Vlas is een duurzaam gewas; de verbouw vergt geen extra water, geen of weinig pesticiden worden gebruikt en er is nauwelijks restafval.

Een linnen dekbedovertrek is een 'anti allergie dekbedovertrek'. Testen hebben bewezen dat huisstofmijt niet gedijt op linnen stof.

Een fijne eigenschap van een linnen dekbedovertrek is dat de stof warmte regulerend is. Door de holle vezel heeft vlas van zichzelf een natuurlijke isolerende eigenschap. (Het wordt ook in de bouw gebruikt als isolatie). De draad van linnen is daarmee ook hol met dezelfde warmte regulerende  eigenschap als de oorspronkelijke vezel. Lucht is de draad houdt de warmte vast in de winter.  En in de zomer geeft het koelte door het vermogen vocht te absorberen zonder nat aan te voelen.

Linnen stoffen zijn slijtvast door de sterke natuurvezel. Daardoor gaat een linnen dekbedovertrek lang mee. Linnen is één van de weinige textielsoorten die naarmate de stof ouder wordt, ook mooier wordt. Naarmate linnen vaker wordt gewassen wordt het soepeler en nog zachter.

Last but not least: Een linnen dekbedovertrek is rustgevend. Niet voor niets betekent het woord vlas weldoener.

Geef een reactie